Vegan barbecue






Lekker barbecueën! Hartstikke makkelijk en lekker voor veganisten wanneer je groentespiesjes maakt. Hoewel dit recept voor vandaag een beetje laat komt, de meeste supermarkten zijn al dicht, heb je de rest van de week nog wel de kans deze creatie uit te proberen met de weersvoorspelling.

Bij dit recept kan iedere groentecombinatie. Heerlijk door met een bolletje falafel te combineren (en dan vult het ook wat meer). Om de buik nog wat meer te vullen is stokbrood met Remia satésaus (of zelfgemaakte) erbij ook zeer barbecue-proof! De spiesjes kan je natuurlijk ook gewoon in de oven doen.

* Materiaal: Lange satéprikkers, aluminiumfolie, schilmesje
* Nodig: 1 harde groente (zoals wortel, (zoete) aardappel), 2 andere groenten (bijvoorbeeld paprika, courgette, aubergine, champignons, of iets dergelijks), vegetarische balletjes/ falafel (check op ingrediënten, veel zijn niet vegan)
* Snijd alle groenten in blokjes of plakjes. Doe ze een voor een op een spiesje, beginnend en eindigend met de harde groente. Bedek de groenten met aluminiumfolie zodat ze lekker zacht worden op de barbecue, en niet zwart of met vleesresten erop. Als je meer de barbecuesmaak wil hebben dan is zonder aluminiumfolie ook prima (en duurzamer 😃), maar kijk dan uit dat de falafel er niet af brokkelt. Afhangend van de hitte van je barbecue laat je het even een tijdje liggen en draai je het spiesje af en toe om. Het is het lekkerst als de groenten lekker gaar en een beetje zacht zijn en dat je geen rauwkost zit te eten!

Op de foto heb ik gebruik gemaakt van zoete aardappel, champignons, paprika en falafel van tivall van de appie. Een paar weken geleden had ik wortel, paprika, courgette en falafel, ook erg lekker! (En ja, de barbecue staat inderdaad nog niet aan op de foto haha!).

Reacties

Populaire posts