Havermout Banaan - Rozijn - Kaneel






Havermout heb je zó gemaakt! Eigenlijk is dit vaak mijn standaardontbijtje, want het vult goed en is gezond en snel. Er wordt altijd gezegd dat je dit met melk moet maken en dat je dus als veganist het beste amandelmelk of iets dergelijks kunt gebruiken, maar dat is helemaal niet nodig! Havermoutpap maak je gewoon met water. Wat wel lekker is, is om dan iets zoets toe te voegen zoals rozijntjes of banaan (of gewoon allebei, zoals in dit recept).

* Materiaal: Steelpannetje of magnetron, lepel, schilmesje, kommetje

* Nodig: Havermout, water, rozijnen, banaan, kaneel

* Manier a: Doe water in het pannetje, zet dit op het vuur en gooi er havermout bij (afwegen vind ik vaak teveel moeite, dus doe ik het gewoon naar eigen inzicht. Als je er havermout bij gooit moet er altijd een flinke laag in liggen en moet het water er nog een stukje boven staan, maar niet te ver. Zoals je al leest: lekker zelf inschatten dus). Laat dit even op een niet al te hoog vuurtje staan, en roer er de hele tijd in. Na een paar minuten begint het al in te dikken! Laat het niet te dik worden, een beetje vloeibaar is lekker. Doe ondertussen de gesneden banaan, rozijnen en kaneel in je kommetje en schep de havermoutpap eroverheen. Heerlijk!

* Manier b: Doe de havermout, water, banaan, rozijn, en kaneel in een kommetje en meng. Zet het geheel vervolgens in de magnetron op max voor ongeveer 1,5 minuut. Lekker hieraan is dat de banaan ook warm is en je minder afwas hebt!

Een mooie dag gewenst!

Reacties

Populaire posts