Ice Tea






Zelf ice tea maken mislukte vaak bij mij, maar wat erg goed werkt is niet theezakjes te gebruiken, maar losse theekruiden. Alle soorten zijn goed! Lekker verfrissend is vooral groene thee, maar ook rooibos kan lekker zijn op een warme dag. Met dit recept krijg je echte sterke ice tea, en geen slap glas water met smaakje!

* Materiaal: Grote kan die tegen heet water kan, of een theeglas
* Nodig: Theekruiden, ijsblokjes, eventueel citroen of munt
* Doe een laagje theekruiden in je kan of glas en overgiet dit met heet water tot dat de kruiden allemaal bedekt zijn. Laat dit ongeveer een half uurtje intrekken en afkoelen. Als je denkt dat het laagje water sterk genoeg is giet je er koud water bij en voeg je eventueel ijsblokjes toe voor extra koud, of laatje het een poosje in de koelkast staan. Citroen kan je aan het einde toevoegen (liefst uitpersen, de schil kan soms namelijk een bittere smaak geven), munt kan je het beste al toevoegen als je de thee in laat trekken. Eventueel kan je de kruiden er nog uitfilteren met een koffiefilter of een zeefje.

De kruiden kun je vaak wel een tweede keer gebruiken. Doe dan precies hetzelfde als hierboven beschreven: giet er eerst even een laagje heet water overheen en laat het afkoelen voordat je er koud water en ijs bij doet!

Je kunt ook makkelijk lekkere ice tea maken die niet zo mierzoet is, door gewoon een pak goedkope ice tea met water aan te lengen en eventueel een citroentje of een takje munt toe te voegen en wat ijsblokjes natuurlijk. Ik vind zelf 1/3 ice tea 2/3 water de perfecte combinatie, maar het ligt eraan hoe zoet je het wilt.

Lekker!!

Reacties

Populaire posts