Yoghurt: Zelfgemaakte granola/cruesli
Zelf granola maken is makkelijk, goedkoper en lekker! Je kunt meteen een voorraadje voor een hele poos maken. Ik ben geïnspireerd door het recept van Anat van Hallo Aarde, maar heb hier wat kleine wijzigingen bij. Daarom hier het complete recept.
* Materialen: Oven, ovenplaat, bakpapier, mengkom
* Nodig: Havermout, pompoenpitten, zonnebloempitten, sesamzaad, rozijnen, kaneel, agavesiroop (of dadel- of ahornsiroop) (en je kan hier zelf nog meer aan toevoegen of wijzigen, nootjes kunnen bijvoorbeeld ook erg lekker zijn)
* Meng alle ingrediënten BEHALVE de rozijnen in een mengkom. Verdeel het mengsel over het bakpapier en zet in de oven op 180 graden. Kijk elke 5 minuten even want het kan opeens hard gaan! De richtlijn is ongeveer 15 minuten.
* Laat het mengsel afkoelen nadat je het uit de oven hebt gehaald en voeg dan de rozijnen toe. Als het afgekoeld is kan je het ook in een pot of blik stoppen.
Granola is lekker met
* Sojayoghurt
* Kokosyoghurt
* Amandelyoghurt
* Materialen: Oven, ovenplaat, bakpapier, mengkom
* Nodig: Havermout, pompoenpitten, zonnebloempitten, sesamzaad, rozijnen, kaneel, agavesiroop (of dadel- of ahornsiroop) (en je kan hier zelf nog meer aan toevoegen of wijzigen, nootjes kunnen bijvoorbeeld ook erg lekker zijn)
* Meng alle ingrediënten BEHALVE de rozijnen in een mengkom. Verdeel het mengsel over het bakpapier en zet in de oven op 180 graden. Kijk elke 5 minuten even want het kan opeens hard gaan! De richtlijn is ongeveer 15 minuten.
* Laat het mengsel afkoelen nadat je het uit de oven hebt gehaald en voeg dan de rozijnen toe. Als het afgekoeld is kan je het ook in een pot of blik stoppen.
Granola is lekker met
* Sojayoghurt
* Kokosyoghurt
* Amandelyoghurt
Reacties
Een reactie posten