Auberginespread





Ook wel baba ganoush genaamd, maar dan een iets andere variant.

Ik gebruikte iets teveel aubergine (onder het motto: beter teveel aubie dan te weinig), maar dan wordt het iets korreliger en niet zo smeuïg. Bedenk dus even wat je zelf lekker vindt! Dit gerecht is gebaseerd op de iets smeuïgere variant. Auberginespread is heerlijk om groenten in te dippen, maar vooral ook lekker op een geroosterd broodje of iets in die trant. 

Voor een redelijke portie auberginespread heb ik het volgende recept samengesteld, gebaseerd op die van Simple Vegan Blog.

* Materiaal: Oven, schaal/kom, blender

* Nodig: 2 auberinges, 4 eetl tahin, scheutje citroensap, 1 eetl komijn, zeezout (p.s. ik gebruik geen knoflook, want dat vond ik echt de grootste verpester van dit recept. Het overheerste te veel).

* Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aubergines over de lengte doormidden. Prik er vervolgens wat gaatjes in met je schilmesje. Leg de aubergines plat op het rooster in de oven en laat ze daar ongeveer 40 minuten lekker bakken. Haal ze vervolgens uit de oven en laat afkoelen. Snijd hierna de aubergines in stukjes en meng in de schaal met de rest van de ingrediënten. Blend het geheel vervolgens met een staafmixer en voeg eventueel wat olijfolie toe als het niet smeuïg genoeg is.

Geniet ervan :)

Reacties

Populaire posts