Broodje falafel




Net zo snel en makkelijk (en vullend!) als bijvoorbeeld een broodje knakworst of hamburger is een broodje falafel. Maar dan nog eens tien keer lekkerder, gezonder en véél diervriendelijker! Gebruik bijvoorbeeld pitabroodjes, turks brood, of een stokbrood. Bolletjes of gewoon brood kunnen natuurlijk ook.

In dit voorbeeld gebruik ik pitabroodjes. Mijn favoriet, omdat het makkelijk eet, het niet te zwaar is in combinatie met de falafel, en het lekker warm en zacht is van binnen maar knapperig van buiten. Falafel kun je ook vervangen door vegetarische balletjes, beiden in bijna elke supermarkt wel verkrijgbaar. Let wel even goed op de ingrediënten of de balletjes echt vegan zijn.

* Nodig: Pitabroodjes, humus, rucola, tomaat, courgette, falafel, kokosolie, zout
* Doe het pitabroodje in het broodrooster of in de oven (zie verpakking). Snijd de courgette in plakjes en bak in de kokosolie met zout, zodat ze lekker een beetje slap en eventueel een beetje bruin. De falafel kan je ook even in een pannetje bakken. Zowel de courgette als de falafel kun je ook in de oven doen, maar dan duurt het wat langer. Snijd het (een beetje afgekoelde) pitabroodje voorzichtig open, en beleg het met humus, courgette, gesneden tomaten, een dotje rucola, en ongeveer drie falafelballetjes.

Je kunt dit broodje ook met alleen rauwe groenten beleggen, door de courgette door komkommer te vervangen. Verder kun je er ook lekkere andere groenten op doen, zoals aubergine.

Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts