Witte bonen-pompoendip

Nog een makkelijke dip!

Of je het nu voor broodbeleg gebruikt of als dip voor je nacho's, deze witte bonen-pompoen dip is makkelijk te maken voor in het dagelijkse leven ;). Deze is ook gewoon met rauwe pompoen, dus scheelt een hoop werk. Gebaseerd op de geniale gerechten van Simple Vegan Blog, maar dan net iets anders! Ik heb bijvoorbeeld gekozen de knoflook eruit te laten, omdat die onwijs overheerst. En dan niet op de goede manier. Daarnaast wil je na de lunch op een doordeweeksedag geen knoflookwalm om je heen hebben hangen. Plus, het scheelt een pietepeuterig snijwerkje! Vergeet niet de tahin in huis te halen als je van plan bent vaker dips te maken!

Voor een goed bakje dip is dit recept voldoende.

* Materiaal: Schaal, blender

* Nodig: 1 blik witte bonen, een kwart kleine oranje pompoen, 1 eetl tahin, 1 eetl komijnpoeder, 1 eetl paprika/chilipoeder, 3 eetl olijfolie, zeezout

* Schil de pompoen en snijd 'm in kleine stukjes. Mix alle ingrediƫnten in een schaal en blenden maar. De pompoen gebruik je dus gewoon rauw!

Reacties

Populaire posts