Gegrilde groenten met linzen & rijst





Bij elke hap die ik nam dacht ik: gegrilde aubergine = leven.

En ook: gegrilde venkel = leven, rozemarijn & tijm = leven, dit recept = gewoon leven.

Dit recept is voor 3-4 personen. Gebruik je de groenten voor de helft, dan is het gerecht prima voor twee personen, ligt er ook een beetje aan welke groenten je gebruikt. Venkel en ui bijvoorbeeld vullen niet echt, dus dan moet je dat misschien weer compenseren met iets anders. 

* Materiaal: Oven, bakplaat, bakpapier, pannetje

* Nodig: ongeveer vier groenten die lekker zijn om te grillen (aubergine, courgette, venkel, paprika, ui, zoete aardappel), blik linzen, rijst voor 3-4 personen, olijfolie, tijm, rozemarijn, peper & zout

* Verwarm de oven op 180 graden. Snijd alle groenten in reepjes van ongeveer pinklengte/-grootte. Meng de groenten in een kom met olijfolie, tijm, rozemarijn en peper & zout. Spreid ze uit over een bakplaat met bakpapier, en zorg dat die bakplaat groot genoeg is dat de groenten niet teveel over elkaar heen liggen maar allemaal een eigen plekje op de plaat hebben. Laat de groenten in de oven grillen (hoeft niet per se op grilstand, ik heb het gewoon op de normale stand gedaan) voor ongeveer 30 tot 40 minuten. Kook in het laatste kwartier dat de groenten in de oven zitten de rijst, en meng die na afgieten met het blik linzen. Schep dit mengsel op het bord en schep de gegrilde groenten daarbij. Saus echt niet nodig!

Mijn favoriete combinatie (zie foto's): Aubergine, courgette, venkel, zoete aardappel!

Echt, heerlijk. 



Reacties

Populaire posts