Risotto van rijst





Met rijst maak je net zo makkelijk een lekkere vegan risotto!

Ik snap risotto niet echt, ik heb het ook eigenlijk nog nooit echt gemaakt. Maar ik vind het wel lekker, het smeuïge geheel smaakt veel beter dan droge rijst met wat gebakken groenten. Daarom vind je hier een recept voor risotto van rijst: het gemak van de rijst, maar de smaak van risotto!

In dit recept maak ik gebruik van een aantal groenten. Als je de hele groenten gebruikt ben je waarschijnlijk wel voor meer dan vier personen aan het koken. Als je van alles de helft gebruikt, kook je voor ongeveer 2-3 personen! Het duurt ongeveer een uurtje, het snijwerk neemt de meeste tijd in beslag en het wachten op de kokende rijst. 

* Materiaal: Koekenpan (een grote en een kleine)

* Nodig: witte of basmatirijst voor 2p, olijfolie, half ui, halve courgette, half bakje champignons, halve aubergine, 1 veganistisch bouillonblokje, pijnboompitten

* Snijd de groenten in kleine stukjes en bak in een flinke scheut olie in de grote koekenpan. Bak als de groenten gaar zijn de rijst eventjes mee en zorg dat het ook goed met een beetje olie wordt gemengd. Voeg beetje bij beetje water toe en het bouillonblokje. Laat een tijdje zachtjes koken met de deksel op de koekenpan. Kijk af en toe of de rijst al gaar is, en als die nog niet lekker zacht is voeg je wat water toe. Met een deksel op de pan gaat het nog sneller! Uiteindelijk moet het niet helemaal droogkoken, maar je moet ook geen water in de pan zien liggen. Je weet dat het ongeveer klaar is als het bijna begint aan te koeken aan de pan. Dit recept is dus echt lekker op gevoel. Bak ondertussen de pijnboompitten kort in het kleine koekepannetje zonder olie (en let op, ze gaan eerst langzaam maar opeens heel snel, dus laat ze niet zwart worden!). Voeg de pijnboompitten pas toe als de risotto van rijst helemaal gaar is. Mocht je een bakje bewaren voor de volgende dag, bewaar de pitjes dan apart zodat ze knapperig blijven.

De pijnboompitten maken dit heerlijke recept echt af! Eet smakelijk! :) 

Reacties

Populaire posts