Vullende linzensoep


Makkelijker dan dit kan niet, je hebt namelijk in feite maar één ingrediënt nodig: linzen!

Dit gerecht is voor een pan soep: hoe vol die pan is bepaal je gewoon zelf door het aantal linzen dat je toevoegt te bepalen! Ik houd dus verder geen maten aan, probeer het gewoon een beetje uit. Je kunt verwachten dat de hoeveelheid linzen die je toevoegt ongeveer een vier tot vijf keer zo groot volume soep oplevert.

* Materiaal:
Soeppan

* Nodig:
Rode ongekookte linzen (zie voorbeeldafbeelding hierboven)- Bouillonblokje(s) - Verse gember of gemberpoeder - Paprikapoeder - Kurkumapoeder (optioneel) - Verse munt (optioneel) - Citroensap (optioneel).

* Bereiding:
Doe alles behalve de munt en citroensap in een pan en giet er water overheen. Breng aan de kook en houd telkens in de gaten of het geheel niet droogkookt, als dat gebeurt voeg je weer water toe. Roer het geheel ook zo nu en dan, zodat het niet aankoekt. Laat ongeveer 30 minuten of meer koken, zodat de linzen lekker helemaal kapotgekookt zijn. Mocht je het geheel te dik vinden, voeg je gewoon nog wat water toe en laat je het nog even opwarmen. Blend het geheel vervolgens met een staafmixer en garneer als je wilt met verse muntblaadjes en wat sap van een citroen. Maakt het extra lekker!

* Tip 1:
Je kunt eventueel een paar tomaten toevoegen om wat meer groenten te hebben of gewoon voor de smaak. Ook prei kan lekker zijn, maar snijd en bak die dan vooraf en voeg het toe nadat je de linzensoep al geblend hebt. Experimenteer daarnaast een beetje met de kruiden, misschien heb je zelf ook nog een goed idee dat bij het recept past!

* Tip 2 (van Ingrid Wentink)
Kook de linzen met tomatenpuree, knoflook, ui, bouillon en komijn!

* Tip 3 (van Mieke van Boven)
Kook de linzen volgens bovenstaand recept, en voeg aan het einde een blikje kokosmelk toe. Let op: laat de kokosmelk niet koken, dan gaat 'ie schiften!

* Tip 4 (van Laura Abukari)
Bak een grote ui en 4 tenen knoflook in olie, voeg ongeveer 1,5+ liter water toe en tuinkruidenbouillom voor die hoeveelheid. Voeg linzen toe, laat 20-30 minuten koken en blend het. Je kunt eventueel ook wortel toevoegen, bak die dan al mee met de ui/knoflook!

Een ideaal diner wanneer je uitgeput thuiskomt!

Reacties

Populaire posts