Mexicaans rijstgerecht




Makkelijk, kleurig, speciaal, en lekker is dit Mexicaanse gerecht.

En je tovert hem snel op tafel omdat je lekker weinig hoeft te snijden.

Dit gerecht is voor 4 personen, als je alle hoeveelheden gebruikt (lekker vaag weer zoals altijd, maar doe gewoon wat en alles komt goed. De hoeveelheden in de blikjes zijn ieder geval wel voor 4). 

* Materiaal: kookpan, koekenpan

* Nodig: Rijst, blik zwarte bonen, blik maïs, ui, (gegrilde) paprika, tomaten, avocado('s), tortillachips, peper, chilipoeder

* Bereiding: Zet het water voor de rijst op. Snijd ondertussen het uitje en bak die in de olie. Gooi de kruiden erbij en laat de ui even bakken. Doe er vervolgens de bonen, maïs, en paprika bij. Vergeet niet ondertussen de rijst in het kokende water te doen en het in de gaten te houden (af en toe doorroeren).

Als de rijst is gekookt en de groenten warm zijn, serveer je ze samen op een bordje. Voeg dan pas de koude avocado en tomaat toe, en eet het geheel lekker met tortillachips!

Ook leuk om aan gasten op te dienen! En morgen gaat 'ie bij mij weer in de lunchbox.

Geniet ervan :) 




Reacties

Populaire posts