Zelfgemaakte Pizza





Een pizza is het lekkerst als je 'm zelf maakt!

Vrijwel alle kant-en-klare pizza's bevatten kaas, en de schaarse vegan varianten zijn ook niet je van het. Wanneer je je pizza zelf maakt heb je gewoon zelf in de hand hoe lekker 'ie wordt, en weet je ook zeker dat er geen kaas op zit. En zelf maken kan bíjna net zo snel als eentje in de oven doen, en is ook nog eens een stuk lekkerder en gezonder! Op deze manier is drie keer per week pizza eten zo slecht nog niet.

Dit recept is voor twee pizza's, dus ongeveer twee personen. De pizza vult echt meer dan genoeg bij mij! Ik zat bommetjevol, méér nog dan na een gewone dunne Dr. Oetkerpizza.




* Materiaal: oven, koekenpan, broodmes, schilmes

* Nodig: Olijfolie, Turks brood, tomatenpuree (140g of zelfs iets meer), champignons, courgette, aubergine, pijnboompitjes, olijfjes, kruiden (zout, peper, tijm, evt. verse basilicum). Je kunt ook zelf variëren met de groenten, doe er bijvoorbeeld eens paprika op, of spinazie! Volg dan dezelfde methode als hieronder (de groenten voorbakken). TIP: cherrytomaatjes (hoef je niet voor te bakken, en snijd je doormidden en leg je met de rug op de pizza).

* Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de groenten in ronde of halfronde plakjes en bak het in olie met wat zout, zodat het vocht lekker snel verdwijnt uit de groenten. Groenten bakken voordat je ze op de pizza doet is echt aan te raden, anders verliezen de groenten hun vocht in de oven en wordt je pizza nat en slap! Daarnaast hoeven ze dan niet meer te garen in de oven, en hoef je de pizza alleen maar even kort af te bakken voor de bodem.

Snijd het brood doormidden zodat je twee cirkels hebt. Besmeer elke cirkel met een laagje tomatenpuree en beleg met de groenten. Strooi daarna de gesneden olijfjes en de pijnboompitjes eroverheen.

Bak de pizza's voor ongeveer 6-8 minuten in de oven. De duur ligt aan wat voor groenten je precies hebt, en welke gebruiksaanwijzing daarop staat (mocht je een verpakt brood hebben gekocht). Wil je lekker basilicum erop, knip die dan in kleine stukjes boven de pizza nadat deze gebakken is. 

* Tip 1: Je kunt ook wraps gebruiken als bodem, is alleen iets minder vullend! Ook Libanees brood werkt goed, of de kant-en-klare pizzabodems van de AH (is er ook in een variant met tomatensaus en die is ook vegan)! Glutenvrije opties bij de AH: Schär Pizzabodem, Schär Wraps,

* Tip 2: De pijnboompitjes kun je ook weglaten of vervangen door andere pitten (pompoen, zonnebloem).

* Tip 3: Garneer met verse sla! Bijvoorbeeld rucola.

* Tip 4: Maak met de eventuele restjes groenten weer een lekkere lunch of diner de volgende dag! Klik hier voor inspiratie.

Een unguilty pleasure deze pizza! Bij mij een blijvertje!




Reacties

Populaire posts