Verwarmende Pompoensoep




Niets zo lekker als een kom warme, pittige, kruidige pompoensoep op een zonnige herfstdag.

En wist je dat je pompoen gewoon met schil kunt eten? Dus even die pompoen kapot hakken, een uitje erbij, water, bouillon, kruiden, water, koken maar, en even blenden.

En nu wat uitgebreider:

Voor een pan soep voor 4-6 personen (1-2 kommen p.p.) gebruik je een hele pompoen ter grootte van een gemiddelde pompoen. Maakt niet echt uit dus ;)

* Materiaal: Groot mes, grote soeppan

* Nodig: Pompoen, ui, 2 bouillonblokjes, evt. stukje gember, kruiden (bijv. komijn, gemberpoeder, chilipoeder, tijm)

* Snijd de pompoen en ui in stukjes. De ui wel eerst even schillen, de pompoen hoeft niet! Let dan wel op dat het bespoten kan zijn als de pompoen niet biologisch is, dus even goed wassen.

Doe alles in een grote pan, inclusief de kruiden en bouillon. Doe er water bij, tot dat de pompoenen allemaal een stuk onder water staan.

Zet het geheel aan de kook, en laat ongeveer een half uurtje doorkoken. Blend het geheel daarna met een staafmixer! Easy :)

Fijne herfst!

Reacties

Populaire posts