Linzencurry





Voor 2 personen

- 1 ui
- stukje gemberwortel van 2cm
- 1 limoen
- 1 chilipeper (of chilipoeder)
- 1 zoete aardappel of grote wortelbin stukjes
- 4 tomaten
- 200 gram droge rode linzen
- blikje kokosmelk van 270ml
- 150-200 ml water
- kurkuma
- komijnzaad
- bosje verse koriander
- rijst voor 2p of naanbrood of turks brood oid

Fruit de ui in olie op laag vuur. Bak de zoete aardappel of wortel mee, en voeg ook de gember in ministukjes en chili(poeder) toe. Bak dit even 5+ minuten mee, totdat de aardappel zacht is. Voeg dan de tomaten en de overige kruiden toe en bak even mee. Giet de kokosmelk, water, en linzen erbij en breng op laag vuur aan de kook. Laat even 15min sudderen en voeg dan wat verse koriander en het sap van de limoen toe. Zet ondertussen de rijst op.  Laat de curry  nog 15 minuten koken. Blijf goed roeren. Garneer met verse koriander en eventueel ongezouten cashewnoten!

Gebaseerd op gerecht van https://chickslovefood.com/recept/linzencurry-van-irma/





Reacties

Populaire posts