Tomaat-venkelsoep




Eigenlijk een beetje een zomers gerecht, maar toch de moeite waard om ook nu te delen. Je kunt in Nederland immers alles wel zo'n beetje het hele jaar door kopen.

Het fijne aan deze soep is dat je niet hoeft te blenden! Scheelt weer afwas, of aankopen, of gewoon moeite.

Nodig:
- 10 tomaten
- 1 ui
- 1 groentebouillonblokje
- 1 venkelstronk
- venkelzaad
- laurierblad
- chilipoeder

Doen:
Snijd de helft van de tomaten in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de ui en de venkel. Doe alles in een pan met ruim water, de bouillon en de kruiden. Zet aan de kook en laat een half uur tot een uur zachtjes doorkoken. Voeg daarna de rest van de tomaten, gesneden, toe en laat nog 10-15 minuten koken. Voeg ten slotte eventueel wat peper toe.

Lekker met wat brood en hummus!

Reacties

Populaire posts